El making of del rodatge de ‘Bòsnia. La pau dividida’ al bloc

El Viatge per la Pau dels periodistes de Fora de Quadre i Contrast, que ens ha de portar de Bòsnia fins a Cambodja, passant per Argentina, el Líban i Ruanda, ha començat avui mateix a l’aeroport del Prat de Barcelona. Primer destí: Sarajevo, la capital de Bòsnia. Primer objectiu: rodar les imatges i les entrevistes a experts, víctimes i pacifistes per elaborar el documental Bòsnia. La pau dividida, primer capítol de la sèrie de documentals Després de la Pau.

L’equip especial de producció enviat a Bòsnia -format per les periodistes Ana Alba, Gemma Garcia, Iolanda Parra i Carles Castro- explicarà en aquest mateix bloc, diàriament i a partir de demà, les vicissituds, curiositats, emocions i reflexions més interessants sobre la producció del reportatge. Des de Sarajevo, des de Pale, des de Srebrenica, des de Banja Luca, des de Gorazde… In situ, al lloc dels fets, sense intermediaris. I, evidentment, amb totes les protagonistes, totes les cares d’una pau encara difícil però no impossible. Les nostres companyes allà desplaçades intentaran desgranar dia a dia els perquès de l’enquistada i dividida situació política i social a la Bòsnia actual. Vint anys després de la seva independència, el reportatge vol aprofundir en els quatre aspectes bàsics a analitzar de qualsevol procés de pau -veritat, memòria, justícia i reparació- i adaptar-los al cas bosnià.

El resultat final, el treball audiovisual Bòsnia. La pau dividida, trigarà encara uns tres mesos a poder-se exhibir al públic català. De moment, però, a través del nostre bloc, de la web de Contrast i del nostre twitter, hi trobareu la màxima informació possible. 

Ens hi acompanyeu?

Sergi

PD: Volem recordar i agrair també l’ajut imprescindible prestat per aquest projecte de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament de la Generalitat de Catalunya.

Anuncios


Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s