Sarajevo, primer dia de rodatge

Primer dia de rodatge a Bòsnia. De bon matí hem visitat les amigues de la nostra contrapart, la Fondacija Lokalne Demokratije (FLD, Fundació de la Democràcia Local). Després hem entrevistat Ljuljjeta Goranci, del Nansen Dialog Center, que treballa pel diàleg entre les diferents comunitats que viuen al país i per la reconciliació, especialment a les escoles.

L’entrevista ha estat a l’escola Catolicki Skolski Centar Sveti Josip de Sarajevo, on també hem entrevistat el sotsdirector, Vatroslav Celar, que considera que l’educació és clau per aconseguir una pau duradora. Hem assistit a una classe d’anglès d’alumnes de secundària en què, arran d’un text que havien llegit, s’ha generat un debat molt interessant sobre els matrimonis entre membres de diferents comunitats. Per cert, hem quedat admirats del nivell d’anglès que tenen els alumnes de secundària de Sarajevo.

Després hem tingut l’oportunitat d’entrevistar el cap de la comunitat jueva de la capital bosniana, Jakob Finci (a la imatge), que ens ha remarcat que els acords de Dayton van aturar la guerra, però van deixar un país partit territorialment i on tot el sistema està basat en la divisió entre comunitats.

Demà ens espera un altre dia de rodatge molt intens, ja us n’explicarem els detalls.

Ana

Anuncios

2 comentarios on “Sarajevo, primer dia de rodatge”

  1. Andreu dice:

    Molt bé! Ja veig que us van sevir els contactes. Espero que us estigui anant de puta mare per Bòsnia. una abracada des de Berlín!


Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s