Soldats de pau

Blanques i impolutes, llueixen pels racons més insospitats de Sarajevo les làpides dels milers de víctimes que va deixar el setge de tres anys que va patir la ciutat (1992-1995) per part de les tropes serbo-bosnianes. Cementiris més o menys improvisats, plaques en honor als morts, bales i senyals de morters que esquitxen voreres i alguns pocs edificis,… records d’un funest passat. Ferides obertes en un present trencat per la manipulació d’uns pocs.

Mentre, uns altres pocs lluiten a contracorrent per apaivagar el ressó de la guerra. Per què? “No ho sé, la veritat no ho sé… durant la guerra vaig veure les coses horribles que era capaç de fer l’èsser humà. Suposo que ho faig per mi i també pels altres”, explica emocionat Goran Bubalo, “activista” per la pau, com li agrada definirse. A on? No podia ser a un altre lloc: un cementiri. El cementiri jueu de la capital bosniana. La zona era línia de front durant els dies del setge i els jueus formen part dels ‘altres’, les minories, com en Goran.

Carlos

Anuncios

3 comentarios on “Soldats de pau”

  1. Pabloquepo dice:

    Enhorabona! Gracies per la feina que esteu fent i molts ànims!

    • Gràcies pel suport, Pablo! Com ja saps, les companyes enviades a Bòsnia estan treballant de valent, amb entrevistes, viatges i rodes de premsa diàries. Porten mesos així. Ara és la recta final. Estan fent una feina impagable… però per una bona causa.


Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s