Construint ponts

 

El 9 de novembre de 1993, l’Stari Most, el pont vell de Mostar, es va esfondrar. Les seves pedres blanques, portades des de Turquia més de 400 anys enrere, van quedar submergides en les aigües del riu Neretva. Les forces croatobosnianes van destruir un pont patrimoni de la humanitat que era símbol d’una ciutat multiètnica.

 

La destrucció de l’Stari Most va ser un cop molt dur per a Emir Balic, una llegenda de l’esport bosnià, un dels saltadors més famosos del país i de tota l’antiga Iugoslàvia. Balic se sent unit d’una forma especial a l’Stari Most, des del que ha saltat centenars de vegades. Retirat de la competició des de fa anys, Balic treballa al Centre per a la Pau i la Cooperació Multiètnica perquè Mostar, una ciutat dividida entre l’est (de majoria bòsniomusulmana) i l’oest (de majoria croatobosniana), segueixi sent la ciutat multicultural que era. El mític esportista destaca orgullós que “els saltadors de Mostar sempre han estat de totes les comunitats i ho segueixen sent”.

 

Balic remarca que el retorn a la convivència d’abans està ara en mans dels joves, de nois com Danko, un jove saltador que ha recollit el seu testimoni.

 

Ana

Anuncios


Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s