Imatges després de la pau

Vista aèria de Sarajevo des de Sedam Suma.
Seu de l’International Commission on Missing Persons (ICMP) a Tuzla. A la sala refrigerada, l’organització custodia 3.500 bosses amb les restes d’algunes de les aproximadament 10.000 persones de les que encara no es coneix el parador. La guerra a Bòsnia i Hercegovina va finalitzar el 1995.
Sehida va perdre el seu germà a la matança de Srebrenica, on les tropes serbobosnies van matar més de 8.500 persones. Viu amb l’eperança que algun dia es puguin trobar les restes per tancar el seu procés de dol. Sehida resideix a Potoçari, a només un centenar de metres del memorial aixecat per honorar les víctimes de la matança.
Desplaçats serbobosnians al camp de Kravica. Una organització sueca va aixecar una vintena de cabanes de fusta després de la guerra. Avui algunes estan buides i al camp ha quedat aquella gent que no ha tingut la possibilitat de marxar. En molts casos, persones d’edat avançada i amb problemes psicològics.
Camp de desplaçats bosníacs (musulmans) de Mihatovici, a les rodalies de Tuzla. El camp, a diferència del de Kravica, compta amb escola i diferents negocis. Tot i que es va crear com un espai temporal, ja són moltes les criatures que no han conegut una altra realitat.
Carlos
Anuncios


Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s