21 de setembre, Dia Internacional de la Pau

Des de 1981, el 21 de setembre se celebra el dia internacional de la Pau, establert per l’Assemblea de Nacions Unides en la resolució 33/67 per tal que coincidís amb la inauguració del període de sessions de cada setembre. Vint anys més tard, el 2001, l’Assemblea General va aprovar per unanimitat la resolució 55/282, per la que declara que el 21 de setembre seria el dia anual de cessació del foc i de no violència.

Les Nacions Unides conviden totes les nacions i tots els pobles a què aquest dia es respectin la cessació d’hostilitats i a organitzar activitats d’educació i conscienciació del públic.

Enguany, quan el dia celebra el seu trentè aniversari, el tema del dia és “Pau i democràcia: fes sentir la teva veu”. Com sempre, tant les oficines de Nacions Unides com organismes governamentals i no governamentals i la societat civil celebren a tot el món nombroses activitats educatives, de sensibilització i d’observació per promoure els ideals de la pau i la no violència.

A Barcelona, l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP) commemora el Dia Internacional de la Pau amb un acte institucional, en què comptarà amb les intervencions de la presidenta del Parlament de Catalunya, Núria de Gispert; la vice-presidenta del govern, Joana Ortega; i el president de l’ICIP, Rafael Grasa. També hi seran presents els artistes Josep Asunción i Gemma Guasch (A+G), responsables del projecte d’art públic ESCOLTA, produït per l’ICIP i desenvolupat al llarg del 2011.

En l’acte, els artistes presentaran el catàleg del projecte, que aplega les fotografies que durant mesos han fet a centenars de participants durant un procés d’escoltar-se el cor i que inclou cartes intercanviades entre diferents parelles, dins la iniciativa anomenada Correspondències. D’altra banda, també es projectarà el vídeo Esborrar-se de mots, dels mateixos artistes A+G. 

Potser coneixeu més iniciatives per commemorar la data arreu de Catalunya. Informeu-nos amb comentaris al bloc o per twitter (@contrastgrup).

Anuncios

3 comentarios on “21 de setembre, Dia Internacional de la Pau”

  1. La nostra crida a informar-nos d’activitats per commemorar el Dia Internacional de la Pau ha tingut respostes:

    D’una banda, per twitter ens ha escrit @almirallserra, i ens informa que a Sant Boi, podeu assistir a una taula rodona sobre les primaveres àrabs; a un concert de l’Orquestra Àrab de Barcelona; i visitar l’exposició de fotografies de Dani Lagartofernández ‘Paraules descalces. Dones fent pau’. Consulteu els horaris i llocs de les activitats al web de l’Ajuntament de Sant Boi (http://ves.cat/aSp_).

    D’altra banda, la Fundació per la Pau ens informa que, coincidint amb el Dia Internacional de la Pau, llança el curs online d’Introducció a la Pau i els Conflictes’ Dibuixos animats per la pau. Podeu consultar el programa, el professorat i inscriure-us al curs a http://www.fundacioperlapau.org/curs.

    A més, si viviu o us trobeu a prop de Malgrat de Mar, el coordinador del Concurs d’Animacions per la Pau de la Fundació per la pau, Toni Viader, presenta una projecció de Dibuixos animats per la pau. L’acte tindrà lloc a les 7 del vespre al Centre Cultural de Malgrat de Mar (c/ del Carme, 26).

  2. Canal Solidari també fa la seva proposta per al Dia Internacional de la Pau: “El 21 de setembre se celebra arreu del món el Dia per la Pau. Enguany Nacions Unides ha escollit el lema: ‘Pau i democràcia: fes que la teva veu se senti’. A Canalsolidari.org ens encanta que passis a l’acció i et facis escoltar. Et proposem vuit activitats senzilles per fer la pau al llarg del dia.” Coneixeu les propostes de CS al seu web (http://ves.cat/aSwz.

  3. […] 21 de setembre, Dia Internacional per a la Pau […]


Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s