Líban i Bòsnia al cinema i la música

Aquest cap de setmana, entre les múltiples estrenes al cinema, hi podeu trobar dues pel·lícules centrades en els conflictes de Bòsnia i Líban, els països amb què ha començat el projecte ‘Després de la pau’.

D’una banda, arriba a les pantalles la primera pel·lícula escrita i dirigida per Angelina Jolie, In the land of blood and honey, que se centra en la història d’amor interrompuda d’un policia serbobosnià i una pintora musulmana.

Podeu veure el tràiler de la pel·lícula, que s’ha vist envoltada de polèmica des del rodatge, tant per part de les víctimes bosnianes com de les autoritats sèrbies.

D’altra banda, I ara, a on anem?, de Nadine Labaki, narra amb humor la determinació d’un grup de dones libaneses de diferents religions per protegir la seva família i el seu poble. El seu objectiu principal és distreure l’atenció dels homes perquè deixen de banda l’odi i la guerra, i ho fan de totes les maneres possibles.

No hem vist les pel·lícules, així que no podem recomanar-vos que aneu al cinema. Això sí, si hi aneu, expliqueu-nos si us han agradat amb comentaris al nostre bloc.

El que sí hem pogut veure és el videoclip de la cançó Un secret que t’havia de dir, del grup català Brams. Dirigit per Joan Lluís Bozzo i protagonitzat per Biel Duran i Marc Pujol, narra una història basada en fets reals i ambientada al nord de Bòsnia el 1993.

És la història d’un soldat que ajuda a escapar un veí de l’altre bàndol abans que ataquin el seu poble. El cantant de Brams, Francesc Ribera ‘Titot’, va conèixer aquesta història quan va viatjar a Bòsnia l’any 2010.

Nosaltres també vam conèixer una història similar, qui sap si potser la mateixa, ja que els noms estan canviats. I és que, com mostren les múltiples històries del llibre Buena gente en tiempos del mal, escrit per Svetlana Broz, neta de Tito, sortosament existeixen casos de persones que es neguen a col·laborar amb la bogeria quotidiana de les guerres per protegir els ‘enemics’.

Anuncios


Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s