Estrena de ‘Després de la Pau’ a internet

Aquest dijous 31 de maig estrenem ‘Després de la Pau’ a internet. Sense intermediaris. I, a més, us proposem que el mateix dijous a la tarda-vespre fem un xat-tertúlia a les xarxes socials sobre Pau, Memòria i Reconciliació. Comunicació en dues direccions. Nosaltres i vosaltres. Els primers dos capítols de la sèrie ‘Líban. Pacte de Silenci’ i ‘Bòsnia. La pau dividida’ es podran veure a Vimeo a partir del matí de dijous. Si no vau poder veure els documentals durant la gira de presentacions, ara arriba l’ocasió. No hi ha excuses. De Sarajevo al món. De Beirut al món.

Els grans mitjans de comunicació han cobert -no sempre, però sí en força ocasions- les guerres enviant centenars de periodistes al lloc dels fets i oferint la millor informació possible. Però els grans mitjans s’han oblidat de cobrir les paus. Un cop s’acaba la guerra i es firmen els acords de pau, els periodistes desapareixen. Això va passar al Líban, i va passar a Bòsnia. Això, pel que estem veient ara, també ha passat a Ruanda i a Guatemala. Territoris marginats de la memòria col·lectiva. Oblidats. No sabem res de com els hi va anar després que els grans mitjans decidissin que ja no eren notícia. Ara, amb la sèrie de documentals ‘Després de la Pau’ volem posar el nostre gra de sorra per retrobar-nos amb bosnians, libanesos, ruandesos o guatemalencs vint o trenta anys després.

L’associació de periodistes Fora de Quadre i el col·lectiu Contrast han tornat ara a aquests països i hem explicat què havia passat tots aquests anys de “pau”. Vam anar a parlar amb organitzacions i persones que treballen allà sobre el terreny per la pau i la reconciliació. Fent periodisme de pau. A finals de 2011 ja vam presentar els reportatges sobre Bòsnia i sobre el Líban, cadascun de 30 minuts de durada; i aquest estiu rodarem a Guatemala i Ruanda amb la idea de presentar-los a finals de 2012.

El nostre objectiu de fons és, sens dubte, sensibilitzar la societat en favor de la cultura de pau i llançar un debat a Catalunya -i la resta de l’Estat- sobre els conceptes de memòria, reconciliació, justícia i perdó. Volem arribar a tu, allà on siguis. Després de les projeccions i debats fetes a Catalunya, País Valencià i Alemanya els darrers sis mesos, ara ha arribat el moment de penjar el nostre treball a internet.

Pensem que les noves tecnologies són les nostres millor aliades per portar a tots els racons la nostra manera de fer periodisme. Internet ens permet arribar directament al ciutadà sense intermediaris, sense grans despeses econòmiques i de forma lliure i gratuïta per a vosaltres. Fem documentals per explicar allò que ningú explica, donar veu a aquell que està silenciat i aprofundir en les superficialitats habituals. Però sense vosaltres, els silencis continuen. Trenquem, doncs, el silenci sobre la “pau” oblidada pels grans mitjans de comunicació.

Comuniquem-nos, veiem-nos i parlem-ne. El llançament dels documentals de Bòsnia i Líban a internet coincidirà amb una xerrada-xat-debat en obert a Twitter i Facebook entre vosaltres i els sis autors de ‘Després de la Pau’. Us proposem fer aquesta trobada virtual aquest dijous 31 de maig entre les 16 hores i les 22 hores.

A Twitter, per entrar al debat, heu de fer servir el hashtag o etiqueta #DespresdelaPau i escriure tants tuits com vulgueu. A Facebook, heu d’entrar a la nostra pàgina i escriure tants comentaris com desitgeu. Podeu fer preguntes, crítiques, demandes, precs i reflexions. Nosaltres us respondrem a tot. Ens encantarà xerrar amb totes vosaltres.

—————————————————————–

RECORDEU:
+ Estrena el dijous 31 de maig dels documentals ‘Després de la Pau’ de Bòsnia i Líban al nostre canal de Vimeo:
http://vimeo.com/foradequadre


+ Debat-tertúlia-xat dijous 31 de maig entre 16h i 22h a Twitter i Facebook amb els autors dels documentals @oriolandres, Carlos Castro, @analba, @gemma_g_fabrega, @iolandaparra i @sergipicazo


A TWITTER: Amb el hashtag #Despresdelapau
A FACEBOOK: www.facebook.com/contrastgrup

Anuncios


Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s