Ruandeses

L’octubre de 1998, el Tribunal Penal Internacional per Ruanda (TPIR) va pronunciar per primer cop a la història una condemna per violència sexual perpetrada en el context d’una guerra civil. El text reconeixia la violació com un acte de genocidi i tortura. Un acte de justícia simbòlic per a les aproximadament 250.000 dones que van ser violades durant el genocidi a Ruanda.

Avui moltes d’aquestes dones dirigeixen les seves llars soles després de la mort durant el conflicte dels seus familiars. Descobrir quina és la seva situació actual serà un dels objectius del tercer capítol de la sèrie ‘Després de la Pau’. Durant el viatge descobrirem algun dels programes d’empoderament implementats a Ruanda després de la fi de la guerra el 1994. Programes dirigits per ruandeses i per a ruandeses.

En quina situació es troba l’atenció psicosocial? Tenen accés al tractament les 60.000 dones infectades amb el SIDA durant els dies del genocidi? Que ha sigut de les entre 2.500 i 5.000 criatures nascudes fruit d’agressions sexuals? Com han sortit endavant aquestes dones després de la pràctica destrucció dels teixits socials del país?

 

*Ruanda és el país del món amb més representació femenina al parlament nacional.

Anuncios


Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s