Estrena dels trailers dels capítols de Guatemala i Rwanda

El proper 18 de desembre a les 20 hores, s’estrenen a la Filmoteca de Barcelona dos nous capítols de la sèrie documental Després de la Pau: Guatemala. Rescatant la memòria i Rwanda. La reconciliació obligada. Per anar fent boca, a només una setmana de la projecció, us presentem els trailers d’ambdós capítols!

Guatemala. Rescatant la memòria TRAILER (CATALÀ) from Fora de Quadre on Vimeo.

Guatemala va comptar amb dues comissions de la veritat, una impulsada per l’ONU i l’altra per l’Església. Els informes coincideixen a responsabilitzar l’Estat de la majoria de crims comesos durant la guerra. A més, destaquen que es van cometre actes de genocidi contra la població indígena maia. Més de 600 massacres com la de la comunitat de Plan de Sánchez, que cada any commemora la matança. Guatemala lliura encara avui, després de setze anys, una batalla permanent contra l’oblit i per la justícia. A contracorrent i sense suport de l’Estat, institucions com l’Arxiu Històric de la Policia Nacional o la Fundació d’Antropologia Forense treballen per reparar les víctimes i evitar que allò viscut s’oblidi.

Rwanda. La reconciliació obligada TRAILER (CATALÀ) from Fora de Quadre on Vimeo.

A Rwanda, la població conviu pacíficament. Però és el mateix conviure pacíficament que viure en pau? Divuit anys després del genocidi, hutus i tutsis són tots part d’un país oficialment i aparentment en pau. La reconciliació ha estat l’únic camí possible per sobreviure a Rwanda i una prioritat en les polítiques del govern que va sorgir del postgenocidi i que encara segueix al poder. La justícia de les ‘gacaca’, la memòria, el periodisme…tot s’hi ha posat al servei. Però també ha estat imposada i unidireccional, amb les esquerdes que això comporta. El sofriment i les ferides de tantes atrocitats encara són latents. “El primer dia que supervivents i expresoners ens vam asseure cara a cara, pensàvem que els supervivents es venjarien. Però ells també estaven preocupats. Pensaven que havíem tornat per cometre un altre genocidi”.

Si voleu assistir a la presentació dels documentals, us recomanem que envieu un mail amb les vostres dades a l’Institut Català Internacional per la Pau, qui organitza la presentació, a l’adreça activitats.icip@gencat.cat o trucant al telèfon 93 554 42 82. Altrament, caldrà abonar entrada ja que és una sessió oberta de la Filmoteca. Us hi esperem!

Anuncios


Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s