Les Nacions Unides escolten les víctimes del franquisme

Vora 130.000 desapareguts durant la Guerra Civil i el franquisme a l’Estat espanyol. Per tant, vora 130.000 famílies que també són víctimes mentre lluiten per trobar-los. A Catalunya, 3.300. Al País valencià, 29.034. I a les Illes Balears, 1.486 persones desaparegudes. Davant la suma d’injustícies, el Govern espanyol ha eliminat les ajudes a les exhumacions. Mentre, el Grup de Treball sobre Desaparicions Forçades i Involuntàries (GTDFI) de les Nacions Unides visita l’Estat espanyol per comprovar si l’Estat compleix l’obligació d’investigar els crims comesos per la dictadura franquista i repara les víctimes.

Image

Després de passar per Madrid, ahir a la tarda, el grup, format per cinc experts de diferents països (França, Bòsnia, Líban, Sud-àfrica, Argentina) s’ha reunit a Barcelona amb entitats i familiars de víctimes del franquisme de Catalunya. La sala ha quedat petita degut a l’afluència d’assistents, alguns dels quals provenien d’altres llocs de l’Estat. Fins el proper 30 de setembre, el GTDFI no presentarà les primeres conclusions en una conferència de premsa a Madrid.

Mentre, a l’Argentina progressa la querella presentada per diverses associacions de víctimes contra els crims del franquisme. La jutgessa María de Servini va dictar la setmana passada la primera ordre de detenció de la història contra quatre membres de les forces de seguretat franquistes. Tot i la manca de col·laboració dels diferents òrgans de l’estat espanyol sembla que l’ombra de quaranta anys de dictadura feixista es va esvaint gràcies únicament a la persistència de la societat civil. 

Anuncios

One Comment on “Les Nacions Unides escolten les víctimes del franquisme”

  1. Gràcies per informar de l’acte d’ahir. Vam ser-hi i vam donar testimoni del protocol de #BANCdADN… http://dom.cat/5br …que hem engegat amb la Universitat de Barcelona i que dilluns al Col·legi de Periodistes de Tortosa en donarem més detalls en una roda de premsa… http://www.femfum.com/OnEtsOncleGuillem/rodaDpremsa_300913.html …presentant-ne les traduccions del document de difusió a l’espanyol, anglès i francès. Hi sou tots convidats!


Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s