* Recull de premsa, ràdio i TV

El projecte #DesprésdelaPau és un projecte de sensibilització i educació per fomentar la cultura de pau en la societat catalana (i d’arreu). La difusió a través dels mitjans de comunicació convencionals és molt útil per arribar a aquest objectiu i sensibilitzar la població.

Volem agrair l’ajuda desinteressada que ens han ofert molts periodistes per tal de difondre què fem i qui som a #DesprésdelaPau.

De moment, han parlat sobre els reportatges de Bòsnia i Líban. Aquest 2012 tocarà parlar dels de Guatemala i Ruanda.

PREMSA

Al diari El Punt Avui. Reportatge “L’endemà de l’alto al foc”, per Marta Monedero, sobre els procesos de pau al Líban i Bòsnia a través dels protagonistes dels reportatges Després de la Pau (18 de desembre)

A la revista Rambla. Respuestas que abren interrogantes. Crònica de la periodista Carolina Porta, sobre la projecció-debat de Després de la Pau, al Col·legi de Periodistes de Catalunya.

-Al dominical Presència, del diari El Punt Avui. A la secció Fets i webs, que escriu setmanalment el periodista Martí Crespo, es parlava sobre aquest bloc i la web de Contrast. (8 maig)

PREMSA DIGITAL

-A Vilaweb. La complicada quotidianitat de la pau, focus de sis periodistes,  sobre l’aposta pel periodisme de pau del col·lectiu Fora de Quadre i Contrast arran de l’estrena dels dos primers reportatges de la sèrie (28 de novembre).

– A 365d365e.com. «Volem explicar com es construeix la pau quan s’aturen els fusells». Entrevista col·lectiva a cinc dels creadors del projecte Després de la Pau sobre la situació actual del periodisme i els procesos de pau, memòria, reconciliació i justícia al món. (12 de setembre)

-A CanalSolidari.org. Article La sèrie de documentals ‘Després de la pau’ arrenca amb el rodatge a Bòsnia, que explica els motius i objectius del viatge a Bòsnia com a part del projecte de reportatges sobre la pau. (20 d’abril)

– A CanalSolidari.org. Article Compte enrere per veure els reportatges sobre la construcció de la pau a Bòsnia i el Líban, sobre l’estrena a Catalunya i les diferents projeccions-debat de la sèrie. (23 de novembre)

– A FetaSantFeliu.cat. Article Fora de Quadre presentarà dos documentals sobre els processos de pau de Bòsnia i el Líban, sobre l’estrena dels reportatges a la ciutat de Sant Feliu de Llobregat. (10 de novembre)

– Al setmanri Directa. Reportatge S’estrenen dos documentals sobre els processos de pau de Bòsnia i el Líban, sobre el rerefons del projecte audiovisual Després de la Pau. (11 de novembre)

RÀDIO

– Entrevista a Ràdio l’Hospitalet. Programa ‘Món Obert’, produit pel col·lectiu SiCOM (Solidaritat i Comunicació), dedicat al món solidari (10 juny)

– Entrevista a la ràdio per internet de Vilaweb. Programa L’Internauta, dirigit i presentat per Vicent Partal (5 maig)

– Reportatge amb declaracions a COM Ràdio. Siscu Baiges entrevista a Sergi Picazo, membre de Fora de Quadre i autor dels reportatges, al programa ‘Tots per Tots’, sobre solidritat i cooperació (9 de desembre)

– Entrevista a Ràdio Estel. Al programa Punt.org, presentat per Joan Ortiz (28 de novembre).

– Entrevista a Catalunya Ràdio. Primer, al programa de cinema La finestra indiscreta, dirigit i presentat per Àlex Gorina (11 de desembre).

TELEVISIÓ

– Reportatge sobre el projecte i entrevista a  Sergi Picazo al programa Solidària, que difon activitats d’ONG de Catalunya en l’àmbit de la solidaritat i la cooperació al Desenvolupament. Produit per Penedès TV per a la Xarxa de Televisions Locals, s’ha emès, entre d’altres, a Televisió de Manresa, Lleida TV, Televisió de Girona o TV Sant Cugat.


One Comment on “* Recull de premsa, ràdio i TV”

 1. Jordi dice:

  Apunto el bloc/podcast de l’espai radiofonic “Guatemala: de la impunitat a la pau” realitzat pel programa antimilitarista Ones de Pau, emes entre gener 2009 i gener 2012 a Contrabanda FM (radio lliure de Barcelona):

  http://onesdepau-guatemala.blogspot.com
  http://onesdepau.contrabanda.org

  Els titulars d’aquests programes especials sobre Guatemala (que pots escoltar enllaçant el bloc apuntat adalt):

  odp1: Violencia.
  odp2: Impunidad.
  odp3/4: Guerrilla.
  odp6: Valores.
  odp7: Derechos Humanos y Corrupcion.
  odp8: Mujeres.
  odp9: Desarrollo (?).
  odp10: Brigades Internacionals de Pau (PBI).
  odp20: Unión Penosa. [Unión Fenosa / Gas Natural].
  odp21: Justicia Universal.
  odp27: Golpe en Honduras y entrevista a Pablo Seto.
  odp32: Dr. Sativo y la Voz Popular.
  odp39: Guatemala y los pueblos indigenas.
  odp44: La tierra es de quien la trabaja.
  odp57: Goldcorp: mineria i neocolonialisme.
  odp66: Brigades de treball i acompanyament politic i solidari a Guatemala.
  odp67: Cronica asesinatos en Guatemala.
  odp73: Comite de Unidad Campesina (CUC).
  odp92: El Juego de Pelota Mesoamericano.
  odp110: Guerres de l’Aigua: Rio Negro.
  odp118: Guatemala, “Holocausto Optimista”.
  odp127: El calendari Maia.
  odp140/142/145/147/149/151/153: Diaris de Viatge a Mexic, Guatemala i Cuba.


Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s