* Qui som?

FORA DE QUADRE

L’Associació de Periodisme Fora de Quadre és un col·lectiu de periodistes i professionals d’altres àmbits que entén el periodisme com una eina de transformació social. Creada el gener de 2003, entre els seus projectes més destacats hi ha el Diari de la Pau en les seves edicions de 2003, amb motiu de la guerra d’Iraq. També l’organització del cicle de Cinema i Drets Humans de Lleida en les seves cinc edicions (des de 2005 a l’actualitat). En el camp audiovisual ha produït projectes com les càpsules documentals Tallers de Pau i ha col·laborat en la realització del documental Dadaab, sobre el camp de refugiats més gran del món, el de Daadab.

CONTRAST

Contrast  és un col·lectiu de periodistes dedicat a l’elaboració de projectes comunicatius de carácter social. Els membres de l’associació són professionals del periodisme amb diversos anys d’experiència en premsa, ràdio i audiovisuals. Contrast es va crear l’any 2010 fruït de l’inquietud d’aquest grup de professionals que trobaven a faltar a les redaccions dels mitjans espais per desenvolupar aquest tipus de treballs periodístics en profunditat i de manera independent. El seu primer treball col·lectiu és el documental Dadaab.

Amb el finançament de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP)

 

Escut Aj. BCN

Logo ICIP

EQUIP DEL PROJECTE

Ana Alba:

Periodista. Entre 1997 i 1999 va viure a Sarajevo, des d’on va cobrir la postguerra bosniana i el conflicte de Kosovo. L’any 2000 s’incorpora a la secció Món del diari Avui, de la qual ha estat sotscap els darrers anys. En aquest període ha cobert, entre d’altres esdeveniments, la caiguda de Milosevic, la guerra d’Iraq, la independència de Kosovo i les manifestacions de l’oposició a Iran després de les eleccions presidencials de 2009. L’octubre de 2010 va començar una nova etapa com periodista free-lance.

ana@contrast.es

Oriol Andrés:

Periodista. Postgrau en Cobertura de Conflictes i Màster en Documental de Creació. Ha treballat en diferents mitjans: redactor de política, economia i internacional al diari Universal; col·laborador free-lance al diari Avui, Berria, El Triangle, a l’argentí Clarín i a emissores de ràdio com Rac1 i la televisió alemanya Deutsche Welle. Ha cobert el procés d’independència de Kosovo entre els anys 2006 i 2008 i les darreres eleccions presidencials a l’Iran. A més, ha dirigit i produït el documental Daadab sobre un camp de refugiats de Kenia. El 2010 va guanyar el Premi Joan Gomis de periodisme solidari.

oriol@contrast.es

Carlos Castro:

Periodista. Diplomat en Fotoperiodisme. Formació a l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya i Postgrau en Vídeoperiodisme (UPF). És autor del projecte fotogràfic Pensión Calatrava, becat al 10 Fòrum Fotogràfic de Can Basté. Redactor en diversos mitjans, ha cobert el procés d’independència de Kosovo entre 2006 a 2008 i les darreres eleccions presidencials d’Iran per als diaris Clarín, Gara, Berria i l’electrònic Soitu.es. A més, ha dirigit i produït el documental Daadab sobre un camp de refugiats somalis a Kenia. El 2010 va guanyar el Premi Joan Gomis de periodisme solidari.

carles@contrast.es

Gemma Garcia:

Periodista. Curs de documental amb perspectiva de gènere del Centre Bonnemaison i Postgrau en Vídeoperiodisme (UPF). Durant dos anys, ha fet tasques de producció, documentació i guió a Àrea Televisió, productora de documentals que coprodueix amb Televisió de Catalunya. També va realitzar la producció del documental sobre Mariano Fortuny i Madrazo coproduit per TVE. Redactora al diari Universal i al setmanari Directa. Ha dirigit i produït el documental Daadab sobre un camp de refugiats somalís a Kenia. El 2010 va guanyar el Premi Joan Gomis de periodisme solidari.

gemma@contrast.es

Iolanda Parra:

Periodista i antropòloga. Diplomada en els postgraus de Cultura de Pau i Cobertura de Conflictes, actualment estudia el màster d’Antropologia i Etnografia a l’UB. Va treballar deu anys en mitjans digitals de comunicació empresarial -intranet, Web 2.0- i en periodisme local. En els darrers anys ha col·laborat amb els suplements dominicals de l’Avui/El Punt i Berria i als setmanaris El Triangle i Directa. Ha col·laborat en projectes solidaris al Marroc i Bòsnia i és membre de l’Observatori de la Cobertura de Conflictes. L’any 2007 va guanyar el Premi Joan Gomis de periodisme solidari.

iolanda@contrast.es

Sergi Picazo:

Periodista. Redactor de l’Avui/El Punt. Al 2010 va ser corresponsal a París per a El Punt, Presència, ComRàdio i el programa cultural ‘Inquietos’ de TVE. Postgrau en Cobertura de Conflictes (UAB). Col·laborador de projectes de periodisme crític: Directa, El Triangle, Illacrua o Diari de la Pau. Exredactor del diari Universal i de Ràdio 4-RNE. Al 2007 va guanyar el Premi Joan Gomis de periodisme solidari. Ha fet reportatges en la majoria de països d’Amèrica Llatina i a Palestina. Va publicar el llibre La Indirecta. Una entrevista a l’esquerra (Virus, 2008) i va escriure l’epíleg de la biografia Fidel Castro, de Clive Foss (Swing, 2007). Membre de l’Observatori de la Cobertura de Conflictes.

picazo@contrast.es


One Comment on “* Qui som?”


Deja un comentario